Телефон Телефон: (063) 1791054 (096) 7135983 emailEmail: gabruka@mail.ru Переход на русский

Йога

Правильна дієта - втрата жиру замість втрати м'язів

Втрата ваги пов'язана з втратою жиру, води і зменшенні м'язевого покриву. Люди, які страждають від зайвої ваги, як правило, намагаються зменшити жир в тілі.

Втрату м'язів можна зменшити за допомогою вправ і наявності білка в організмі. Необхідно вживати 0,8 г білка на кожен кілограм ваги для дорослих. При збільшенні білка в режимі харчування необхідно бути впевненим, що у вас немає хвороб, пов'язаних з нирками. Непомірне вживання білка може погіршити стан нирок.

Чим більше м'язів у людини, тим більше калорій може спалити організм. Коли кількість м'язів наростає, людина може приймати більше їжі без небезпеки набрати зайву вагу. З іншого боку, якщо кількість жирів в організмі збільшується, збільшення калорій може призвести до нарощування ваги.

Як правило, коли люди втрачають вагу, вони втрачають як жир, так і м'язи. Якщо план дієти по вживанню калорій вище, ніж базовий метаболічний рівень (спалювання калорій в стані відпочинку), відбуватиметься втрата жиру. Якщо людина дотримується дієти, при якій вживання калорій нижче, ніж базовий метаболічний рівень, людина буде втрачати не тільки жир , але й м'язи. Радикальні дієти можуть призводити до того, що людина втрачатиме 50 % жиру і 50 % м'язів.

Утримати масу м'язів і водночас втратити жир є головним ключем для того, щоб досягти ідеальної ваги і конструкції тіла.

Енергія, яку ми отримуємо з їжею

Енергія, яку ми отримуємо з їжею, обумовлена ефективністю травлення або засвоєння. Ефективність травлення, своєю чергою, значно залежить від типу їжі, яку ми приймаємо, тоді як ефективність засвоєння залежить від багатьох чинників: вік, стать, вага тіла, рівень гормонів та ін.

Правильне пережовування посилює вживання поживних мікроелементів. Хоча ефект жування не підтверджений у вживанні таких елементів як цукор, жир і білок.

Правильне харчування

Ми отримуємо насичення з шести великих класів: білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінерали і вода. Вуглеводи піддаються метаболізму для того, щоб дати організму енергію. Білки забезпечують організм амінокислотами, необхідними для створення клітин, особливо для клітин м'язів. Жирові кислоти необхідні для мозку і для створення клітинної плівки. Вітаміни та мінери допомагають тримати правильний баланс електролітів і використовуються в процесі метаболізму. Крім того, в процесі харчування допомагає волокно.

Іноді людина, яка на дієті, може вживати занадто багато вітамінів або мінералів, що може призводити до захворювань. Наприклад, може статися отруєння залізом або вітаміном А -ретинолом. Дієти для зменшення ваги маніпулюють поживними макроелементами (низькожирові, низьковуглеводні тощо) не довели більшу ефективність, аніж дієти, що містять нормальну кількість їжі з деякими замінниками (тобто низькожирове молоко або заміна майонезу в салатах олією).

Крім важливості використання збалансованої дієти, яка містить усі необхідні елементи, другий фактор важливий для здорового харчування. При правильній дієті ви повинні відмовитися від солодкої, швидкоприготовленої їжі (канапки, Макдональдс), алкоголю. Дієтологи також акцентують на важливості зменшенні жирів, особливо насичених жирів. Також важливе зменшення солі в їжі.

Як тіло усуває жир

Процеси тіла потребують енергії, щоб правильно функціонувати. Коли організм витрачає більше енергії, ніж вживає, то починає використовувати для енергії внутрішній ресурс, вуглеводи і жири. Перший ресурс, до якого звертається тіло - глікоген. Глікоген - це складний вуглевод, 65 % якого зберігається в м'язах скелета , а також у печінці (близько 2000 калорій в цілому тілі). Глікоген створюється із зайвим вживанням макроелементів, в основному вуглеводів. Коли глікоген вичерпаний, тіло переходить на ліполіз, процес розчеплення жирів для енергії. У цьому процесі жирові тканини або клітини розпадаються на гліцерин і жирові кислоти, які використовуються для генерації енергії. Первинні субпродукти метаболізму - вуглекислий газ і вода. Вуглекислий газ виділяється через респіраторну систему.

Щоденник дієти

У 2008 році дослідження засвідчили, що люди, які ведуть щоденник дієти, записуючи те, що вони з'їли, втрачають удвічі більше ваги. Спрацьовує психологічний ефект усвідомленого вживання їжі. Тому щоденники дієти стають дедалі популярнішими.

Адреса

Студія Анни Габрук
вул. Тарнавського 112, Львів, Львівська область.
Телефон: 380(063) 1791054 http://yoga-center.lviv.ua/
G+